Tanja Hielkema-Kapper

Hallo,

Ik ben Tanja Hielkema-Kapper. Ik ben getrouwd en heb 2 totaal verschillende, gevoelige, lieve maar ook pittige jongens, waar ik dol gelukkig mee ben.

Al jong wist ik dat ik wilde werken met kinderen en heb daarom eerst de opleiding SPW en vervolgens SPH gevolgd. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat mijn passie ligt in preventief werken met kinderen en jongeren. Na jaren ervaring in de kinderopvang merkte ik dat ik meer wilde betekenen voor hen en vooral met de ambitie die ik tijdens mij studie had.

Zo ben ik mij meer gaan verdiepen in het coachen van kinderen en met name van kinderen waarvan ouders zijn gescheiden of die een dierbare zijn verloren. In mijn omgeving heb ik regelmatig gezien wat er dan met een kind gebeurd. Soms moet het eerst flink mis gaan voordat er hulp aan te pas komt. Ik ben van mening dat er een stap voor zit. Voor dat het ‘flink mis gaat’ kan het al helpen om hulp te zoeken. Samen met het kind wil ik kijken wat hij of zij nodig heeft om met de situatie om te gaan en zich weer met vertrouwen verder kan ontwikkelen.